Tarkastaja ISTJ

Introversion - itsennäinen, riipumaton, varovainen, rauhallinen
Sensing - käytännölinen, taitava, traditionaalinen, perusteellinen
Thinking - looginen, asiallinen, pragmaattinen, rationaalinen
Judging - organisoitu, rakenteellinen, päättäväinen, sisukas

6 %

Ihmiskunnassa on noin
6% Tarkastaja typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Keskittyvät yksityiskohtiin ja faktoihin
  • Realistisia
  • Heitä kiinnostaa tulevaisuuden enemmän nykyaika
  • Huolellisia, mutta vähän subjektiivisesti
  • Heitä kiinnostaa sisämaailma
  • Loogisia ja käytännöllisiä
  • Järjestetyjä ja organisoituneita

Typologian kuvaus - Tarkastaja

Tämän typologian edustajaa on noin kuusi prosenttia. Ne ovat ihmisiä tavallisesti kuvattuja kuin järkeviä, rationaalisia, mieluummin persoonattomia, erittäin realistisia ja luotettavia. Käytännöllisissä asioissa osaavat varmuudella tehdä päätöksiä, sanasta toimeen ei ole heillä pitkää matkaa. Toisaalta ihmissuhteissa tarvittavia kykyjä kuten vaikka empatia tai tahdikkuus eivät ole heidän vahvoja puoleita. He eivät usein tajua omien päätösten ja tekojen vaikutusta muille. ISTJ:t ovat ikään kuin pillarit joihin voidaan tukeutua. Sana, jota he todella ymmärtävät, on velvollisuus. Miehet pitäisivät enemmän siitä, jos naiset eivät tekisi työtä vaan hoitavat kotia ja lapsia, mutta osaavat suvaita jos naiset päätevät toisin, mikäli se käy yksin kotivelvollisuusten kanssa vain mahdollisimman vähiten.

ISTJ:t joskus kehittävät oman arvostelun vain sen määrään, jotta olisi mahdollista erottaa aloitteet toisesta ilman siitä, että he yhdistäisivät ne omien tarpeiden ja vaatimuksien kanssa, joita itse asiassa edellyttävät muilta. Kun he eivät jaksa mennä eteenpäin, heistä voivat tulla epäjoustavia ja sopimattomia ihmisiä. Se tapahtuu, kun he siirtyvät loogisesta ekstroverttisesta ajattelusta introverttisiin tunteisiin yrittämällä pysyä vahvoja ja kestäviä.

ISTJ:t kunnioitavat hierarkian kotona, työssä ja ystävien piirissäkin.Miehet ovat melko patriarkaalisia; työssä alaisina he ovat tietoisia auktoriteetista, joskus siinä määrin, että voivat pidättäytyä omasta aloitteestaan, kunnes se "pyhitetään" ylhäältä. He inhoavat, kun joku vastustaa heitä tai ei noudata sääntöjä. Esimiehinä he voivat joskus vaikuttaa perfektionisteilta. He asettavat selkeästi käytössäännöt alaisille ja myös lapsille ja vaativat heidän noudattavansa. Kapinallisten henkilöiden on vaikea tulla toimeen heidän kanssaan - ja päinvastoin.

ISTJ:t eivät kunnioita ylpeyttä - heidän mukaansa se ei sovi milläkään: kielellä, pukukoodilla, elämäntavalla, syömisellä, juomisella tai kumppanin valinnalla. He pitävät siisteydestä, maltillisuudesta, hyvästä järjestelystä ja hyödyllisyydestä sekä työssä että kotona. Kohtuullisiin tarpeisiinsa he järjestävät asiat niin, että ne kestävät, ovat käytännöllisiä, toimivia ja laadukkaita, mutta eivät välttämättä muodissa olevia asioita. He liittyvät usein erilaisiin järjestöihin, klubeihin, seuroihin, joskus erityisesti tarkoitettuihin miehille tai naisille. Tässä yhteiskunnassa he joskus luopuvat jäykkyydestään ja pystyvät jopa muuttaa tavanomaista ilmaisutapaansa. Arvostavat säännöllisiä rituaaleja eri tilanteissa, vuosipäivinä.

ISTJ:tä ei ymmärretä helposti. Koska he ovat muiden vaiteliampia, mietiskeleviä, vastuullisia, haluavat olla valmiita ennen kuin tekevät jotain, voivat näyttää muille huolellisesti varovaisilta, tylsiltä työnarkomaanilta. ISTJ:t ei yleensä käsittele hyviä puoleitansa, koska samalla he pitävät niitä ilmeisinä ja heidän mielestään melko riittämättöminä. He yksinkertaisesti täyttävät velvollisuutensa ja sitoumustensa.

Nähdä heissä vain konservatiivisia ihmisiä ja uskollisia traditionalisteja ei pidä paikkansa. ISTJ:t ovat asteittaisen, huomaamattoman, mutta sitäkin päättäväisemmän ja itsepintaisemman parannuksen ja muutoksen mestareita. He säätävät jotain täällä ja vievät jotain sinne; paranevat muita asioita muualla ja samalla he pitävät parhaan huomaamatta kuinka taitavasti he selviytyivät kestävästä ongelmasta.

Monilla heistä on vain vähän ymmärrystä markkinoiden mielikuvituksista. He puuttuvat siitä, miksi asiakkaat tekevät päätöksensä näiden vaikeasti ymmärrettävien ja aineettomien näkökohtien perusteella, kuten tuotteen kuva, ulkonäkö, pakkaus ja niin edelleen.

Onneksi suurin osa hyvistä ISTJ: stä pystyy hallitsemaan tunteiden puutteen tällä alueella ja helpottamalla jättää näiden asioiden hoidon muille, vaikka he salaa ajattelevatkin, kuinka mainos ja kaikki sen ympärillä olevat asiat ovat turhia.

Toimeen suunnattuina ihmisinä tarvitsevat vakinaiset suunnitelmat, tarkat ohjeet ja ymärrettävät maalit. Näissä olosuhteissa ne ovat tehokkaimpia. Tuntemattomat asiat ja epävarma tulevaisuus voivat aiheuttaa heissä stressiä. Kyky viimeistellä asiat ja viimeistellä ne ajoissa ja pienillä kustannuksilla on heille paras suositus johtaviin ja vastuuta vaativiin tehtäviin. 

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.