Arkkitehti INTP

Introversion - itsennäinen, riipumaton, varovainen, rauhallinen
iNtuition - inovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen ajatteleva, rohkea
Thinking - looginen, asiallinen, pragmaattinen, rationaalinen
Perceiving - objektiivinen, sopeutuva, spontaani, kevytmielinen

1 %

Ihmiskunnassa on noin
1% Arkkitehti typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Vaiteliaita, vähäpuheisia, ajattelevia
  • Tykkäävät teoreetisesta ajattelusta
  • Joustavia ja suvaitsevaisia
  • Tosi loogisia ja tosiasiallisia
  • Osaavat miettiä tavallisten tapojen ulkopuolella

Typologian kuvaus - Arkkitehti

INTP:t otetaan joskus vastaan ihmisinä, joita on vaikea ymmärtää. INTP:t ovat uusien systeemien ja ajatuksien arkitehdit. He ovat aika harvinainen tyyppi, koska niitä on maailmassa vain yksi prosentti. He tykkäävät viehättävistä teorioista ja sen takia ovat uhassa lopettaa reduktionismissa. He eivät unohda tiedon, jotka ovat kerran oppineet.

He ovat usein hulluja analyysiin. ITSP-ien erottuna pystyvät toimia tosi korkealla tieteelisella vauhdilla huolimatta siitä, tuoko analyysi jotain hyödyllistä heille tai jollekulle toiselle. Asioiden logiikka on niille helposti logiikka ja siellä ei ole mitään yhteyttä etiikan tai ihmisten tunteiden kanssa. Totuudesta he eivät löydä moraalista ulottuvuutta. Tämä luonteen piire voi aiheuttaa vihaista tai puolustavaista vastausta ja INTP-t saavat ylimielisten ja välinpitämättömien ihmisten leiman, joilla ei ole tunteita tai he eivät pysty kunnioittaa muita.

He uskovat, että totuus on tiedettävä millä hinnalla hyvänsä. Miten käsittelemme sen myöhemmin on jo toinen kysymys. Maailma on olemassa pääasiallisesti sen takia, että siihen tunnistetaan. Todellisuus on vain triviaalinen asia, joka antaa meille ideoita ja ehdotuksia. INTP:t ovat matemaatikkoja, fysiikkoja tai filosofeja. Heitä kiinnostaa jokainen mahdollisuus miten voidaan järjestää ajatuksia järkeviin struktuureihin, jonka avulla onnistuu parempi selittää maailman luonnetta.

INTP:t eivät tavallisesti ryhdy kirjailijaksi eikä yritä työskennellä myyjänä. He eivät pidä toimistotyöstä. Heistä voi kuitenkin tulla hienoja opettajia. Introvertteinä he eivät ole kovin suosittuja mutta se ei olekaan heille tärkeä. Mieluummin tekevät työtä yksin, hiljaisuudessa, ilman keskeyttämistä kenenkään puolesta ja minkä tahansa syyn vuoksi. Jos näiden ihmisten lahjakkuutta on tarkoitus käyttää tehokkaasti, he tarvitsevat ympärilleen tukitiimin, joka ottaa heidän ideoitaan ja ajatuksiaan heti, kun he esittävät ne ennen kuin INTP:ien kiinnostus häviää ja he pyrkivät toiseen asiaan.

He onnistuvat siellä, missä muut osaavat hyväksyä heidän introverttiluonne ja jossa ei ole pikkumaisuuden kulttuurin ja sielun valta. Heidän erikoispiirteet osaavat ymmärtää naisten parempi miehiä. Naisiin verrattuna tämäntyyppiset miehet kärsivät pienemmästä sosiaalisesta herkkyydestä ja tekevät "hämmennyksiä", joita he tuskin ymmärtävät. Heillä on taipumus vältellä sosiaalisia tapahtumia, ja kun he ilmestyvät sinne, he puhuvat vain muutamille ihmisille, joilla on vastaava intellektuaalinen taso.

INTP:ien vahvoina puoleina ovat ajattelun itsennäisyys, niin oman kuin tuki, joka osoittavat muille. Kyky esittää idean ja osata ajatella sitä kaikilta osin näyttää heidän mielestään olevan todellisen mielen kypsyyden merkki. Monet tyylikkäät matemaattiset teoriat ja fyysiset lait, suhteellisuusteoriasta erilaisiin persoonallisuusteorioihin tai evoluutiosta termodynamiikkaan syntyivät INTP: n päässä, vaikka joku muu olisi voinut käsitellä niiden tunnettua ja yleisölle helposti saatavaa muotoa.

Jos ITP:t menettävät tasapainosta, voivat alkaa puolustaa itseä, olla traagisia, ujoja, herkkätunteisia, hysteerisia, haluttomia, itsepäisiä ja juroja. He voivat välttää ihmisiä ja seuraa yleisesti ja kääntyä sisäänpäin. Ennemmin kuin todellisuus voi heillä tulla esiin tunteita ja ajatuksia. Vaarallisena on, että he sivuuttavat tosiasiat, tiedot ja faktat, jotka eivät vastaa heidän teorioihin ja mielipiteihin.

Heidän persoonaton orientoituminen voi esiintyä monissa muodoissa, ujoudesta alkaen ja antisosiaalisiin näkökantoihin ja käytäytymiseen loppuen. Ensimmäisessä tapauksessa voi syynä olla heidän heikko sosiaalinen kyky ja kääntyminen sisäänpäin. Toisessa tapauksessa voivat olla kyseessä sulkeutuneita eristettyjä outoja henkilöitä, jotka näyttävät välinpitämättömiltä jokapäiväisille ongelmille, mutta heitä voidaan käyttää eri ideologioiden hyväksi.

Ihmissuhteissa saavat olla „musta-valkoisia“, mikä pidetään primitiivisen ajattelutavan ilmaisuna. He eivät ymmärrä mitä muut tuntevat ja sen tulee selittää niille hyvin yksinkertaisesti. Sen takia voi tapahtua, että he reagoivat muiden ihmisten tarpeille ja toivomuksille tahdittomasti ja tunteettomasti.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.