Parantaja INFP

Introversion - itsennäinen, riipumaton, varovainen, rauhallinen
iNtuition - inovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen ajatteleva, rohkea
Feeling - huolellinen, antelias, herkkä, suojeleva
Perceiving - objektiivinen, sopeutuva, spontaani, kevytmielinen

1 %

Ihmiskunnassa on noin
1% Parantaja typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Uskollisia ja lojaaleja
  • Huomaavia tunteille
  • Ystävällisiä, huolellisia, muut ihmiset kiinnostavat heitä
  • Vahva komunikaatiokyky
  • Mieluummin tekevät työtä yksin
  • Arvostavat läheisiä suhteita
  • Kiinnitävät huomiota „ison kuvaan“ ei yksityiskohtiin

Typologian kuvaus - Parantaja

Jos mistä tahansa tyypistä voidaan sanoa, että "isot kalat syvissä vesissä uivat", se on juuri parantaja (jäljempänä INFP). He ovat tavallisesti rauhallisia, järkeviä, vaatimattomia ja usein tosi mukavia ihmisiä. He osoittavat niin vahvaa myötätuntoa läheisille ihmisille, jota tuskin nähdään muissa persoonallisuustyypeissä. He pystyvät luomaan syvän, jopa intohimoisen suhteen muutamien todella läheisten ihmisten kanssa. Tietyissä asioissa INFP:t ovat samanlaisia kuin INFJ:t. Symbolit pelaavat tärkeän roolin heidän elämässään ja suhteissaan. Heidän ymmärryksensä todellisuudesta voi olla jopa mystisesti kosminen. Suurin osa INFP: stä vain tuskin kuvailisi elämän suuntautumistaan sellaisessa pohjimmiltaan metafyysisessä käsitteessä, mutta monet olisivat todennäköisesti yhtä mieltä siitä, että luonnossa ja maailmankaikkeudessa on jonkinlainen järjestys, tarkoitus, joka tulisi tuntea ja elää sen kanssa sopusoinnussa. He uskovat kaikkien tyyppien eniten, että 'taivaan ja maan välillä on paljon asioita'.

He voivat olla omine mielipiteineen syrjäyttyneitä erityisesti sen vuoksi, että heitä on maailmassa noin prosentti.

INFP:lla on syvä rehellisyystaju, joka saa alkua heidän arvojen sisämaailmasta. INFP:n kulttuuriarkityyppi on vaarallisessa tilanteessa pahaa vastaan taisteleva satuprinssi. Ymmärtääkseen heidät meidän tulee oivaltaa, mikä heillä on, koska uhrit, jotka he pystyvät uhrata sille, mille he uskovat, eivät tunne rajoja. Elämässään he pyrkivät jatkuvasti saavuttamaan yhtenäisyyden, ruumiin ja sielun, tunteiden ja älyn, sydämen ja järjen ykseyden. Toisin kuin ISFP:t, joka voi sukeltaa fyysiseen toimintaan tai nautintoihin, tämän lajin intuitio ei rohkaise heitä millään tavalla mihinkään toimintaan, mutta he voivat milloin tahansa olla tyytyväisiä ymmärrykseen ja tulkintaan potentiaaliseen suhteen ihanteisiin, joita he tunnustavat. He kuitenkin tuskin kestävät kaikenlaisia poikkeamia ja vaikeaksi selviytyvät ongelmissa, eivätkä he voi osoittaa armoa luopioille ja harhaoppisille, vaikka heistäkin tulee joskus helposti luopioita ja harhaoppisia. Syvä kiinnostus positiivisiin ja hyviin, jopa lunastaviin tavoitteisiin saa kuitenkin aikaan sen, että ne ovat hyvin havainnollisia pahaa kohtaan ja periaatteessa kaikkea „hämärämpää“ kohti maailmassa.

Nämä ihmiset joita voidaan kutsua „syviksi vesiksi“ voivat joskus langeta kiusaukseen ja sekä ajatuksissa että todellisesti mennä „muualle“, kuten esimerkiksi odottamattomasti vaihtaa työpaikan, jättää oman alan, perheen tai uskonnon. He päättävät ja arvostelevat termeissä kuten vaikka kaunis-ruma, hyvä-paha, mukava-epämukava, moraali-amoraali, eikä logiikan kategorioissa.

Kumppanuksissakin voivat INFP:t kokeilla enemmän rakkautta ja lämpöä kuin osaavat esittää. Heillä on vaikea keskustella oman suhteen ongelmakohdista, jotka voivat aiheuttaa kiistan. He usein toivovat, että ongelmasta jollain tavalla selviytetään. Joskus he miettivät asioista vain itsessä ja esiin tulevat valmiina asian kanssa: „Päätin, että menet opiskelemaan.“ „Tänään sain itsensä irti töistä“ jne. Useimmiten nämät ihmiset kuitenkin toteuttavat rakastuvan kumppanin kuvan, ehkä vähän kaoottisen ja joskus vaiteliaan ja epävarman, mutta joka tapauksessa uskollisen, esikuvan, joka on tyypillisempi naisille kuin miehille.

He voivat pitää lähetystyöstä sekä kirjaimellisessa että metaforisessa tarkoituksessa. Heitä löydetään yliopistojen psykologian, psykiatrian, arkkitehtuurin, kirjallisuuden ja kielten laitoksista, henkisestä palvelusta, individuaalisen muodon tieteellisistä ja taiteelisista aloista. Liiketoiminnan ja bisneksen maailmassa on niitä vain vähän. He mielellään kuulevat apuhuudon ja auttavat muita vaikka se vaatii huomattavia uhria. Samalla kuin ISFP:t voivat joskus teeskennellä ja olla hyviä näyttelijöitä, samalla kuin komiikoja, laulajia, juontajia ja moderaatoreja ja sen takia saavat näyttää ympäristölle, joka tuntee heitä vähemmän ekstroverttinä, vaikka ne eivät ole. Julkisten esitelmien jälkeen tavallisesti tarvitsevat tarpeeksi yksityisaika jotta saisivat ja uudistaisivat energian.

Sikäli kuin he introvertteinä pitävät eniten omasta sekä todellisten että imaginaaristen totuuksien sisämaailmasta, voi tapahtua, että heitä ärsyttää ero omien ideaalien ja saavutuksien välillä. He voivat pitää itseitä ei riittävinä johonkin toiminnalle, vaikka käytännöllisesti katsoen he eivät ole muita heikompia millään tavalla.

Jotta he menestyisivät elämässä, heidän tulee löytää tasapainon oman yrityksen hyödyllisyyteen ja tendenssin täydellisyyden tavoitteluun, joka he ei kuitenkaan voi saavuttaa. Heidän tulee tietää, milloin on sanottava „riitää“ ja pyrkiä toimintaan sen sijaan, että yrittäisivät aina parantaa asian. He tarvitsevat jonkun, kenelle voivat kääntää jos sitä tarvitaan ja kuka samalla muistuttaa heitä vastaamaan kirjeen, lähettämään ajoissa laskun tai ilmoittamaan lomasta.

Heidän tavoitteet saavat olla hyvin harhailevia, koska he eivät luokittele tietoja oman alikehittyneen ajattelutavan vuoksi. He voivat kuitenkin miettiä itsestä, että ylittävät moraalia ja perintöä.

Koska IFP:t eivät pidä avoimista ristiriidoista, heidän vastarintoja ovat tavallisesti hiljaisia ja huomaamattomia, muttei vähemmän itsepäisiä. Ne tulevat esiin passiivisesti agressiivisessa ja manipuloivassa muodossa. He aina siirtyvät myöhempään sen, mitä heidän tulisi tehdä, tuhlaavat aikaa hyödyttömien asioiden kanssa, sepittävät juttuja, joskus myös valehtelevat uskomalla, että muut silti hyväksyisivät sen.

Heidän pitää työskennellä jollakin, missä pärjäävät oikeasti hyvin. Jos heillä on sellainen ideaali ja pystyvät kehittää havaintokyvyn, jotta tunnistaisivat mahdollisia ongelmia ja vaihtoehtoja, voivat olla tosi menestyviä ja saavuttaa huomattavaa itseluottamusta.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.