Elättäjä ESFJ

Extroversion - dominoiva, ulos suunattu, suoraviivainen, päättäväinen
Sensing - käytännölinen, taitava, traditionaalinen, perusteellinen
Feeling - huolellinen, antelias, herkkä, suojeleva
Judging - organisoitu, rakenteellinen, päättäväinen, sisukas

13 %

Ihmiskunnassa on noin
13% Elättäjä typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Mukavia ja myötätuntoisia
  • Hauskoja
  • Hienosti organisoituja
  • Käytännöllisiä
  • Lojaalia
  • Auttavat mielellään toisia ihmisiä
  • Uhrautuvaisia
  • Luotettavia
  • Etsivät suostumusta

Typologian kuvaus - Elättäjä

Tämä typologia on muka seurallisin. Heillä on tendenssi idealisoida joka ikisen, jolle tällä hetkellä osoittavat suosioon. Tähän ryhmään kuuluu noin 13% ihmistä. Herkkä ja huolellinen luonne antaa heille mahdollisuutta auttaa muita. Osaavat huomata sekä asialliset, että inhimilliset tilanteen yksityiskohdat. Konkreettiset ulkoympäristöstä tulevat merkit, tiedot, informaatiot, uutiset yms. tutkivat epäsuoraan, sisällä syntyvien tunteiden kautta. Heidän toimintansa on hyvin organisoitu. Tämän typologian miesedustajilla on tarve ohjata kaiken mutta hyvin vähemmän jo saada eri asiat komennon perusteella, erittäin jos se olisi toisten tarpeiden ja toivomuksien vastainen.

He yleensä osoittavat ystävällisyytä, hellyytä ja huolellisuuta. He ovat hienoja isäntiä, joiden piirissä muut ihmiset tuntevat hyvin, ei vain sen takia, että he heti muistavat muiden nimiä ja sen, mistä he tykkäävät. He eivät kadu minkäänlaista yritystä kun tulee tyydyttää muiden tarpeet. Niistä voidaan sanoa, että ovat perintöjen suojelijoita sanan parhaimmassa tarkoituksessa, ihmiset, jotka eivät unohda teidän syntymäpäivän tai muun juhlan.

He voivat tuntea loukkaantuneina jos muut eivät huomaa ne. Kaipaavat muiden arvostelua ja suosituksen vahvistusta. Huomaavat, kuinka muut näyttävät, mitä ne esittävät ja yhteiskunnalisen normien perusteella arvostavat ne. Jos ne eristetään muilta, tuntevat kuin vankeja.

Muistuttavat joskus ESTJ:t velvollisuudentunnon ja järjestyksen vuoksi, vaan syita, miksi he käytäyttyvät näin, ovat erilaisia. ESTJ-lla on loogiset ja objektiiviset motivaatiot, ihmissuhteiden riipumatta tai joskus jopa niitä vastaan. ESFJ-lla on sen sijaan yksityisiä ja henkilökohtaisia syitä, riipuen siitä, kuka on tapauksessa kyseessä. Heidän itseluottamuus lähtee siitä, mitä heiltä miettivät läheisiä ihmisiä.

He yrittävät antaa hyvä esimerkki suhtautumisessa toisille elämässä ja toiminnassa, olla hyvät vanhemmat, naapurit, työntekijät yms. ESFJ:t jotka osaavat iloittaa siitä, että ympäröivä piiri ottaa heitä vastaan sen vuoksi, minkälaisia he ovat, ei pelkkä silloin, että he toimivat oikein ja uhrautuvaisesti, huomaavat, että pystyvät, jos sitä edellytään, vapauttua muiden mielipideistä ja arvioinnista ja olla enemmän oma itsensä.

ESFJ-n ja ENFJ-n heikkona puoleena on esimerkiksi se, että he eivät oikeastaan suostu monimutkaisiin loogisiin analyyseihin, jotka vaativat huoleellista ja ahkeraa tarkkuuta. Kun he laiminlyövät tämän rationaalisemman puolen, stressitilanteissa voivat odottamatta räjähtää voimakkaan kriitisuuteen, usein epäloogiseen, ristiriitaiseen, irationaaliseen ja monta kertaa epäoikeudenmukaiseenkin. Hidastettu ja sivistymätön ajattelutapa voi johtaa epäkriitiseen ideologian tai ideologiojen systeemin hyväksymiseen ilman siitä, että sen ideoja parempi ymmärettään.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.