Visionääri ENTP

Extroversion - dominoiva, ulos suunattu, suoraviivainen, päättäväinen
iNtuition - inovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen ajatteleva, rohkea
Thinking - looginen, asiallinen, pragmaattinen, rationaalinen
Perceiving - objektiivinen, sopeutuva, spontaani, kevytmielinen

5 %

Ihmiskunnassa on noin
5% Visionääri typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Tosi luovia, paljon ideoita
  • Mielellään keskustelevat eri teemoista muiden kanssa
  • Korostavat sivistystä
  • Eivät pidä suunnitelmoista ja rutiineista
  • Päteviä muiden johtaamisessa
  • Eivät pidä siitä, kuin ne tarkistetaan
  • Tosi loogisia

Typologian kuvaus - Visionääri

ENTP on ihmiskunnassa noin 5%. ENTP:t osaavat löytää yhteykset jotka muut eivät huomaa. He ovat uhatut nopeilla idealistisilla räjähdyksillä. Pystyvät esittää enemmän ratkaisuja, kuin on mahdollista tai hyväksyttävää toteuttamiseen. ENTP:t eivät halua luovuttaa lempiideoistaan tai antaa ne muille.

Kun he alkaavat jotain projekttia tai aktiviteetia, osaavat antaa siellä kaiken voiman muut asiat ajattelematta. Tämänkin voi tulla ENTP-lle uhkana, koska he unohtavat monta kertaa fyysisia tarpeita ja mukavuuta, kärsivät syömällä makkaratuotteita tai muuta hydödytöntä ruokaa, laiminlyövät hygienaa ja omaa ympäristöä kunnes he oikeasti eivät loukaantu itseä eikä viimeistelevät jollakin tavalla työtä.

He onnistuvat parhaiten ratkaisemalla monimutkaisia tehtäviä, jolloin tarvitsee kekseliäisyytä ja improvisaatioa. He ovat loistavia analyytikkoja ja pitävät haastavista ja kompleksisistä tilanteistä. Niiltä saavat inspiraation muita ihmisiäkin ja heidän entusiasmi helposti leviää. Jos he rupeavat tekemään jotain, ovat ns. näin „rakastuneita“ tähän ja varmoja tuosta asiasta, että heidän tendenssi siivuttaa normit, tunnustetut toimintatavat, perinnöt ja auktoriteetit on uskomaton. Toisaalta he haluavat nähdä saman asian toistaamisessa aina jotain uutta, omaperäistä. ENTP-lla on monimuotosia harrastuksia ja epäodotettuja tietoja. He eivät tavallisesti jaa ne muiden kanssa. He ovat hyvin elinvoimaisia, nauttivat elämästä, hymyilevät ja pitävät oleskelusta yhteiskunnan aktiviteetissa. Osoittavat kiinostusta ystäville, heidän mieliin, ideoihin ja ajatuksiin.

Joskus sattuu, että useista tulevat heidän vihollisia. Se johtuu siitä, että heidän haasteiden etsiminen oman kiinostuksen säilyttämistä varten on muille provosoiva. Nopean siirron tehtävästä toiseen ja mahdollisen ennenaikaisen kiinnostuksen menettämisen kun kysymyksille jo vastattiin lukuun otamatta heidän tulee olla varovaisia vähintään kolmissa muissa asioissa: ensimmäisenä on oman arvaamisen kehitys. Ei harvoin tapahtui, että ENTP epäonnistui mahdottomien projekttien vuoksi tai saa kriitisuuta sen takia, ettei pystynyt viedä asian loppuun asti. Toiseksi, koska he ovat jotenkin harvinaisia, heillä on tapana keskittyä itselle ja siitä voivat johtua ongelmia ihmissuhteissa. Sattumaisia tapauksia ja viattomia vitsejä he tulkkivat negatiivisesti ja asiayhteydestä eristettynä. Kolmanneksi, heidän luovuus pakottaa heitä esittää omia ideoita väärille ihmisille tai vääränä aikana. Heille näyttää vaikealta hieman odottaa ja ajoittaa asiat diplomaatisesti. „Hyviä“ ENTP:jä ovat tavallisesti houkuttelevia ympäristölle, sikäli kun muut tuntevat heistä lähtevää voimakasta energiaa, jotka he pystyivät „kesyttää“ ja ohjata sen aiottujen maalien hyväksi.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.