Visionääri ENTP

Extroversion - dominoiva, pyrkii pois, suoraviivainen, päättäväinen
iNtuition - innovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen katsova, rohkea
Thinking - looginen, asiallinen, pragmaattinen, järkevä
Perceiving - objektiivinen, sopeutuva, spontaani, kevytmielinen

5 %

Ihmiskunnassa on noin
5% Visionääri typologian edustajia.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Täyttämällä Emiero kyselyä voit selvittää, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä sinun kannattaisi välttää.

Perusominaisuudet:

  • Innovatiivisia
  • Tosi luovia, idearikkaita
  • Erittäin hyviä tarinnankertojia
  • Mielellään keskustelevat eri aiheista muiden kanssa
  • Korostavat sivistystä
  • Eivät pidä suunnitelmista ja rutiineista
  • Hyviä muiden johtamisessa
  • Eivät pidä siitä, että heitä kontrolloidaan
  • Tosi loogisia

Typologian kuvaus - Visionääri

ENTP typologian edustajia on ihmiskunnassa noin 5%. ENTP:t osaavat paljastaa yhteyksiä, joita kukaan muu ei ole ennen huomannut. Heidän luonteensa on altis nopeisiin idealistisiin purkauksiin. He pystyvät esittämään enemmän ratkaisuja, kuin on mahdollista tai siedettävä toteuttaa. ENTP:t eivät halua luopua ideoistaan ilman syytä ja yleensä he eivät myöskään kykene tai halua luovuttaa niitä kenellekään.

Kun he aloittavat projektin tai aktiviteetin, he osaavat antaa siihen kaiken voimansa ajattelematta muita asioita. Kun jokin aktiviteetti vie heidät mennessään, ja ENTP:t ovat taipuvaisia siihen, he voivat unohtaa omia fyysisiä tarpeitaan ja hyvinvointiaan totaalisesti. Tällöin he pysyttelevät hengissä savustetun lihan tai muun roskaruoan voimalla, laiminlyövät henkilökohtaista hygieniaa sekä ympäristöjään siihen saakka, kunnes he satuttavat itseään tai vievät työn loppuun.

He onnistuvat parhaiten haastavien tehtävien ratkaisemisessa, kun tarvitaan kekseliäisyyttä ja kykyä improvisoida. He ovat loistavia analyytikkoja ja pitävät haastavista ja monimutkaisista tilanteistä. He inspiroivat myös muita ihmisiä ja heidän innostuksensa leviää helposti. Kun he hyökkäävät tehtävän kimppuun, he ovat ns. niin ”rakastuneita” ja varmoja omasta tekemisestään, että heidän taipumuksensa siivuttaa normit, tunnustetut toimintatavat, perinteet ja auktoriteetit on merkittävä. Toisaalta he haluavat nähdä saman asian toistamisessa aina jotain uutta ja omaperäistä. ENTP:llä on monipuolisia harrastuksia ja tietoja yllättävistä aihealueista. He eivät tavallisesti jaa niitä muiden kanssa. He ovat hyvin elinvoimaisia, nauttivat elämästä, hymyilevät ja pitävät yhdistykseen kuulumisesta. He osoittavat kiinnostusta ystäviä sekä heidän tunteita, ideoita ja ajatuksia kohtaan.

ENTP:lle ei ole vaikea saada muutamia vihollisia. Se johtuu siitä, että heidän haasteiden etsiminen oman kiinnostuksen säilyttämiseksi saattaa provosoida muita. Yllä mainitun eri tehtävien välisen epäjohdonmukaisuuden sekä kiinnostuksen menettämisen, kun tehtävä on suoritettu, lisäksi ENTP:n pitää olla tietoinen ainakin kolmesta asiasta: ensimmäisenä on oman järkeilyn kehittäminen. Monet ENTP:t ovat kärsineet mahdottomien projektien seurauksista tai saivat kritiikkiä sen takia, koska eivät ole pystyneet viedä omia osuuksiaan loppuun asti. Toiseksi, koska he ovat jokseenkin harvinaisia, heillä on tapana keskittyä itseensä, josta saattaa seurata ongelmia ihmissuhteissa. Satunnaisia tapauksia ja viattomia kommentteja he tulkitsevat negatiivisesti ja erillään asiayhteydestä. Kolmanneksi heidän luovuutensa pakottaa heidät esittämään omia ideoita väärille ihmisille tai väärään aikaan. Heidän näyttää olevan vaikeaa odottaa ja ajoittaa asioita taktisesti ja diplomaattisesti. ”Hyviä” ENTP:n edustajia ovat tavallisesti puoleensa vetäviä, sillä muut tuntevat heistä lähtevää voimakasta energiaa, jota he saivat kesytettyä ja kohdistettua työn alla olevan asian tavoitteisiin.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Täyttämällä Emiero kyselyä voit selvittää, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä sinun kannattaisi välttää.