Marsalkka ENTJ

Extroversion - dominoiva, ulos suunattu, suoraviivainen, päättäväinen
iNtuition - inovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen ajatteleva, rohkea
Thinking - looginen, asiallinen, pragmaattinen, rationaalinen
Judging - organisoitu, rakenteellinen, päättäväinen, sisukas

5 %

Ihmiskunnassa on noin
5% Marsalkka typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Erinomainen johtotaito
  • Itsevarmoja
  • Vahva komunikaatiotaito
  • Arvostelevat järjestäytymistä
  • Onnistuvia päätostenteossa
  • Tykkäävät suunitelemisesta
  • Itsevarmoja, suorapuheisia, rehellisia

Typologian kuvaus - Marsalkka

ENTJ kaipaavat asiojen kontroloimiseen. Toisin kuin ESTJ:t he eivät ole tyytyväisä pelkkä käytännöllisten asiojen tekemisestä, vaan haluavat johtaa ne, seisoa edessä, komentaa, parantaa asiat. He osaavat organisoida erilaisten ihmisien tekoja, sovittaa maaleja, strategioita ja odotuksia, määritellä vastuuta ja vaatia tunnontarkkuuta. He ovat hieman erilaisia kuin INTJ, mutta heidän N ei lennä niin korkealla, vaan seisoo vahvasti maan tasalla. ENTJ yrittävät organisoida parempi ketunjahtia, mutta eivät kysy miksi kettua jahdataan. Heidän sisävoimana ja tarpeena on kaipaus johtamiseen. Se tulee ilmi jo nuoruusiässä, kun he yrittävät vaikuttaa muita lapsia. He yksinkertaisesti tietäävät, kuinka asioiden täytyy olla ja miten voidaan tätä saavuttaa, ikään kuin he olettaisivat, että muilla ei ole sama kyky nähdä asiat näin läpinäkyvästi ja yritys selittää sen niille on turhaa aikaa.

Luokittelevat ympäröivän maailman, yleistäävät sen ja löytävät siitä todistuksia omille väitteille. Heillä on hyvin kehitetty käytännöllisyystaju ja jonkin verran armoton suoraviivainen pragmaattisuus. He huomaavat melkein heti systeemin likaelementteja tai ei toimivia osia ja yrittävät poistaa ne melkein automaattisesti. Inhovavat turhaa yritystä, toistuvia virheitä ja pako sanoa sama asia kaksi kertaa.

He huomaavat nopeasti virheellistä tai epäloogista premissaa tai perusteeton johtopäätös, joka ei lähde edellisestä ja yrittävät heti korjata sen. Eläävät yhdenotoissa, keskusteluissa ja tapaamisissa joiden tavoitteena on oppia jotain ja kehittää itseä. Tämän komunikaation tavan ei kannata ottaa vastaan henkilökohtaisesti, koska siellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko muita ihmisiä niille sympaattiset vai ei. Heidän maalina on vain saada mahdollisimman paljon tietoja, ei muuta. ENTJ:t tykkäävät mielten vaihdosta riipumatta siitä, vahvistaako tulos heidän näkökulmansa vai ei. He arvostelevat ihmisiä, jotka astuvat heitä vastaan kiistassa. He eivät hyväksy ihmisiä jotka eivät pysty esittää ja puolustaa omaa näkökulmaa ja antaavat ne pelotella heitä.

ENTJ:t osaavat olla vakuuttavia, esittävät asian selvästi ja lyhyesti kohdistamalla sen mahdollisimman tarkkalleen. Tästä johtuu heidän erinomainen kyky komunikoida omien ihmisten piirissä. Odottavat, että heidän kumppanit ja koleegat sekä työelämässä että yksityiselämässä ovat myös vahvat personallisuudet, joilla on terve itseluottamus ja jotka eivät ole pelossa satunnaisesta kiistasta.

Kehitetyt ENTJ:t osaavat nähdä asiat useista puoleista melkein ihmeellisella tavalla, kohdistaa ne jalomielisinä, joka antaa heille mahdollisuuta rakentaa hyviä suhteita muihin tuomitsematta ne turhaan. Heillä on erinomainen taito tunnistaa tilanteesta johtuvia tilaisuuksia ja samalla kyky ja voima toteuttaa ne. Menestyvät ENTJ:t osaavat hyvin arvioida omia visioita tosiasioiden kanssa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.