Mestari ENFP

Extroversion - dominoiva, ulos suunattu, suoraviivainen, päättäväinen
iNtuition - inovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen ajatteleva, rohkea
Feeling - huolellinen, antelias, herkkä, suojeleva
Perceiving - objektiivinen, sopeutuva, spontaani, kevytmielinen

5 %

Ihmiskunnassa on noin
5% Mestari typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Sydämellisiä ja innostuneita
  • Empaatisia ja huolehtivia
  • Pystyvät ajatella abstraktisesti ja ymmärtää vaikeita konsepttejä
  • Vaativat hyväksymisen muilta
  • Huonosti organisoituja
  • Vahva komunikaatiotaito
  • Hauskoja ja spontaaneja
  • Tosi luovia

Typologian kuvaus - Mestari

He kestittävät huomioon ennen kaikkea ihmisiin ja arvoihin, ei asioihin tai objekteihin, kuin ENTP:t. Niitä on noin 5% meidän keskellämme ja he ovat ikiaikaisia taistelijoita täydellisuuden, rakkauden, spontaanisuuden puolesta, jotta ihmiset olisivat enemmän oma itsejä.

Heidän elämässä harvoin tapahtuu jotain merkitsetöntä tai turhaa. Heillä on vahva kyky motivoida, inspiroida. He ottavat vastaan ilossa, kun heidän yritys rohkaisee muita ja ovat joka tapauksessa valmiita auttamaan. Huono kokemus, esim.kun niitä ymmärretään väärin tai vastustus muilta, voi kuitenkin johtua masennukseen tai kaipaukseen kostoon. Jos ajatuksiansa on todellisuuden lähellä, ovat melkein nerokkaita, muutoin pahasti väärässä.

Osaavat havaita tosi intensiivisesti ei vain itseä vaan myös muutkin ja nähdä ihmispiirin ympäristön yksityiskohtia, joita jäivät muiden huomaamatta. Heidät pidetään syntyneinä optimisteina ja sen takia löytävät ihmisista parhaat puoleet. Tämä typologia on kaiken optimistisin. Joskus heidän kuitenkin tulee kestää sen, että optimismiaan ei ymmärretä ja sitä jopa tulkitaan pinnalisuudeksi.

He ovat hyvin luovia ja mielellään tekevät uusia asioita, ennen kaikkea sellaiset, joista tulee muille hyötyä. Samalla kuin ENTP-t, he rupevat moniin asioihin, ja osa niistä jäi kesken. Heidän innostus kuitenkin onneksi helposti siirtyy muihin ja ne pystyvät lopettamaan asian. Osaavat hienosti improvisoida ja sen vuoksi tulos onkin joskus hyvin erilainen siitä, mitä alunperin aikoivat.

He rakastavat vapautta ja inhoavat epäitsenäisyytä ja alamaisuuta: oman muilta ja muiden heiltä. ENFP:t voivat houkutella kannattajia, jotka eivät itse asiassa halua ja joita tulevat esiin hyvin ylättävällä tavalla.

ENFP voivat onnistua useissa työaloissa. He ovat innostuneita, hauskoja, spontaaneja, kekseliäitä, ilomielisiä, imaginatiiviseja ja pystyvät hallita melkein kaikkia, jota kiinosttaa heitä. He menestyvät ennen kaikkea siellä, missä voivat tehdä yhteistyötKameravalvonnan tä muiden kanssa. Koleegoja he vaikuttavat mukavalla ja myönteisellä tavalla. Osaavat kokoontua ihmisiä, aloittaa, „käynnistää“ palaverin tai kokouksen.

Vähemmän jo onnistuivat järjestämisen yksityiskohdissa, tavoitteiden ja suositusten toteuttamisessa. Seuraavana vahvana puoleena voidaan pitää heidän kyky reagoida tosi nopeasti äkillisiin tilanteihin ja ratkaista vastaan tulevia asioita. Jotta he menestyisivät, heidän tulee antaa erilaisia tehtäviä, parhaiten joka päivää jotain uutta näin, että sinne tarvitaan erilaiset ihmiset.

Vain silloin osaavat hyödyntää luovaa ja joustavaa talenttia, joka vaatii paljon tilaa kehitystä varten. Toisaalta heidän johtavuus on niin vahva ja monipuolinen, ettei joskus hyväksy muiden ideoita. Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa on ENFP-ille luonnollinen tila samalla tavalla kuin vesi kaloille.

Toisaalta he inhoavat työtä, joka vaatii mekaanista toistaamista, sääntöjen ja normien noudattamista ja missä tulee ottaa huomioon hallinnolliset asiat ja yksityiskohdat.

ENFP:ien joskus jäännitää, niin kuin he odottaisivat kriisin tuloa ja kun se ei tapahdu, osaavat itse sytyttää kriisin esimerkiksi siirtämällä asiat viimeiseen hetkeen asti. Tietävät, että niisä tapauksissa osaavat olla erittäin tehokkaita ja pystyvät tehdä kaikki kerallaan ihmeelisen innostuneina ja useimmiten onnistuvat tehdä sen ajoissa.

Ongelma voi olla siinä, että he odottavat muilta ihmisiltä, perhen jäseniltä, ystäviltä, koleegoilta toimivia samalla tavalla. Ajattelevat väärin, että tämä elämäntapa sopii jokaiselle.

He ovat aina kiinostuneet siitä, mikä on, eikä mikä voisi olla. Tämä elämän vauhti vaatii joskus suurta uhria, joka voi tulla ilmi valtavissa mielentilan vaihdoissa, jolloin masennuksen paikalle tulee innostus, skeptismin paikalle optimismi. Todetaan, että ne ovat erittäin herkkiä kolmille sairauksille: päänsärky ja migreena, selkän kipu ja joskus melkein patologinen väsymys ja uupumus. Heillä on tosi tärkeä joskus hidastaa ja osata todella rentoutua.

Erikoinen vahva puoli on ENFP-lla sopeutuvuus komunikaatiossa. Kameravalvonnan tallenteet ovat paljastaneet, että he osaavat muiden tyypien parempi poimia keskustelukumppanien rytmin, gestikuloinnin, ilmeen ja puheen tavan.

ENFP-t ovat useimmiten altruistisia ja moraaleja. He edellytävät paljon ylistystä ja kunnioitusta kuin kaikki idealistit. Tämän vuoksi pitävät kontakteja monien ihmisten kanssa ja kuuluvat eri ryhmiin. Toisaalta heillä on suuri intimisyyden tarve ja kaipaavat johonkuhun, kenelle saavat kääntää joka tilanteessa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.