Opettaja ENFJ

Extroversion - dominoiva, pyrkii pois, suoraviivainen, päättäväinen
iNtuition - innovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen katsova, rohkea
Feeling - huolehtiva, antelias, herkkä, suojeleva
Judging - organisoitu, järjestelmällinen, päättäväinen, sinnikäs

5 %

Ihmiskunnassa on noin
5% Opettaja typologian edustajia.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Täyttämällä Emiero kyselyä voit selvittää, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä sinun kannattaisi välttää.

Perusominaisuudet:

  • Pitävät enemmän harmoniasta kuin riidasta
  • Ystävällisiä ja sydämellisiä
  • Aidosti kiinnostuneita muiden tunteista
  • Usein laaja ystävä- ja tuttavapiiri
  • Loistavia toisten auttamisessa ja tukemisessa
  • Hyviä järjestäjiä
  • Kaipaavat muiden hyväksyntää

Typologian kuvaus - Opettaja

ENFJ:t rakastavat elämää ja suunnittelevat sitä hyvin. He kirjoittavat kaikki työtehtävät ja vapaa ajan aktiviteetit ylös kalenteriin. Kun joku asia on heidän muistikirjassaan, on varmaa, että he toteuttavat sen. ENFJ:tä on ihmiskunnassa noin 5%.
Muita arvioidessa he eivät kiinnitä huomiota ainoastaan todellisuuteen, vaan myös mahdollisuuksiin, jotka voidaan ihmisistä löytää. Se tulee esiin vahvassa empatiassa ja hyvässä tahdossa ottaa muiden taakka omille harteille. He organisoivat elämäänsä katsomalla tulevaisuuteen ja huolellisesti suunnitellevat päivät, viikot ja tekemisiään.

He ovat luonnostaan loistavia johtajia. Heidän kyvyistä on hyötyä niin työryhmissä kuin harrastuspiirissä tai ystäväporukan sosiaalisessa elämässä. Heillä on sellaista karismaa, johon muut helposti ja hyvätahtoisesti alistavat. Heidän ”salainen voimansa” piilee myös siinä, että he oikeasti pitävät ihmisistä, etsivät heistä parhaimmat puolet ja pitävät heidät prioriteettina.

Vetovoima ja samalla hyvä suorituskyky tuovat heille merkittävää suositusta joka paikassa ja roolissa. He ovat sekä hyviä johtajia että työntekijöitä. He pitävät järkevien aktiviteettien keksimisestä ja sopivien, heille ”räätälöityjen”, roolien antamisesta muille. ENFJ:t arvostavat yhteistyötä ja itse tekevät sitä mielellään.

He osoittavat mielenkiintoa ja avuliaisuutta, minkä vuoksi muut kääntyvät mielellään heidän puoleensa erilaisissa asioissa. Avunpyyntöjä hylätään vain harvoin. He ovat erittäin suvaitsevaisia, harvoin kritisoivat muita ja heihin voidaan aina luottaa.
Toisaalta toisinaan heidän on vaikeaa lähteä suhteesta, vaikka sen alkuperäinen tarkoitus on mennyttä. He ovat joskus liiankin kiinnostuneita muista, minkä vuoksi heiltä puuttuu oma aika. Heillä on taipumus idealisoida suhteet, joskus jopa niin, että sillä ei ole mitään tekemistä ihmisen luonteen kanssa. He edellyttävät muilta empatiaa, koska he osaavat itse osoittaa sitä hyvin. Kun he huomaavat, ettei heitä ymmärretty täysin ja he eivät tulleet hyväksytyiksi siten, kun he kuvittelivat, heistä tuntuu nololta ja he ovat helposti hämmentyneitä ja ajoittain loukkaantuneitakin.

Monesti näyttää siltä, että he eivät tunne mitään ramppikuumetta ja pystyvät esittämään julkisesti aina tarvittaessa yleisön määrästä huolimatta. Keski-ikäisinä heille usein käy niin, että he ovat selittämättömän tyytymättömiä elämäänsä, uraansa tai avioliittoonsa. Ei ole harvinaista, että he tekevät radikaalin vaihdon, joka jättää muut sanattomiksi. ENFJ:t menestyvät moninaisissa ammateissa. Heidät voidaan luonnehtia kuin kuplat kivennäisvedessä – heitä ei ole monta, mutta ilman heitä se ei ole sama asia.

ESFJ:n ja ENFJ:n heikko puoli on esimerkiksi se, että he eivät mielellään lähde monimutkaisiin loogisiin analyyseihin, jotka vaativat huolellista ja vaivalloista tarkkuuta. Kun he laiminlyövät tämän rationaalisemman puolen, he voivat stressitilanteissa odottamatta räjähtää jonkinlaiseen voimakkaan kriittisyyteen, joka on usein epälooginen, ristiriitainen, irrationaalinen ja monesti myös epäoikeudenmukainen. Kehittymätön ja sivistymätön ajattelutapa voi johtaa siihen, että he hyväksyvät jonkin ideologian tai ideologioiden järjestelmän ymmärtämättä sitä sen tarkemmin.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Täyttämällä Emiero kyselyä voit selvittää, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä sinun kannattaisi välttää.