Opettaja ENFJ

Extroversion - dominoiva, ulos suunattu, suoraviivainen, päättäväinen
iNtuition - inovatiivinen, visionäärinen, tulevaisuuteen ajatteleva, rohkea
Feeling - huolellinen, antelias, herkkä, suojeleva
Judging - organisoitu, rakenteellinen, päättäväinen, sisukas

5 %

Ihmiskunnassa on noin
5% Opettaja typologian edustajaa.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.

Perusominaisuudet:

  • Pitävät enemmän harmoniasta kuin riidasta
  • Ystävällisiä ja sydämellisiä
  • Kiinnostuneet muiden tunteista
  • Usein laaja ystävien ja kavereiden piiri
  • Loistavia auttaamisessa toisia ja heidän kannattamisessa
  • Hienoja järjestäjiä
  • Vaativat muista hyväksymisen

Typologian kuvaus - Opettaja

ENFJ:t rakastavat elämää ja suunnitelevat sen hyvin. He kirjoittavat ylös kaikki työtehtävät ja vapaa ajan aktiviteetit. Kun se on heille muistikirjassa, on varmaa, että he toteuttavat sen. ENFJ:tä on ihmiskunnassa noin 5%.

Tuomitsemalla muita he eivät kiinnitä huomiota ainoastaan todellisuuteen, vaan usein mahdollisuuksiin, jotka voidaan ihmisistä löytää. Se tulee esiin erinomaisessa empaatiassa ja hyvässä tahdossa ottaa muiden taakka omille hartoille. He organisoivat elämässään katsomalla tulevaisuuteen ja huoellisesti suunnitelevat päivän, viikon ja muut ohjelmat.

He ovat luonnolliset johtajat. Heidän kyky on hyödyllinen sekä työryhmissä että harrastuspiirissä tai kavereiden yhteiskunnalliseen elämään suunnatuissa ryhmissä. Heille on sellainen karisma, johon muut helposti ja hyvätahtoisesti suostuvat. Heidän „salavoima“ on myös siinä, että he oikeasti pitävät ihmisistä, etsivät heistä parhaimmat asiat ja pitäävät ne prioriteettina.

Viehätys ja samalla hyvä suorituskyky tuovat heille merkittävää suositusta joka paikassa ja joka roolissa. He ovat sekä hyviä johtajia että tavallisia työntekijöitä. He tykkäävät järkevien aktiviteettien keksimisestä ja muille sopivien roolien antamisesta. ENFJ arvostelevat yhteistyötä ja itse tekevät sen mielellään.

He ovat aina avuliaita ja kiinostuneita muiden kysymyksissä, sen takia muut kääntyvät niille mielellään erilaisissa asioissa ja heidän pyyntöjä vain harvoin hylätään. Erittäin suvaitsevaisia, harvoin kriitisoivat muita ja heihin voidaan aina luottaa.

Toisaalta, joskus he eivät osa erottaa suhteesta, vaikka siellä ei ole enää tarkoitusta. Samalla he joskus ovat liian kiinostuneet muissa ja sen vuoksi heillä puuttuu oma aika. Heillä on läsnä tendenssi idealisoida suhteet, joskus jopa näin, että siinä ei ole mitään tekemistä ihmisen luonnen kanssa. Edellytävät muilta empaatian, koska he osaavat osoittaa sen hyvin. Kun he huomaavat, ettei heitä ymmärretty täysin ja näin, kuten he kuvittelivat, tuntevat helposti yllätyneenä, hämmentyneenä ja ajoittain loukkaantuneenakin.

Monta kertaa näyttää, että he eivät tunne mikä ramppikuume on ja pystyvät esittää julkisesti kuin sitä tarvitaan yleisön määrän huolimatta. Keskiikäisinä heille joskus saattuu, että ovat selittämättömän tyytymättömiä heidän edellisen elämän, uran tai avioliiton kanssa. Ei ole ihmeelistä, että he tekevät radikaalin vaihdon, joka jää muut sanattomina. ENFJ:t voidaan luonnehtia kuin kuplat kivennäisvedessä – heitä ei ole paljon, mutta ilman heitä se ei toimi hyvin.

ESFJ-n ja ENFJ-n heikkona puoleena on esimerkiksi se, että he eivät oikeastaan suostuvat monimutkaisiin loogisiin analyyseihin, jotka vaativat huoleellista ja ahkeraa tarkkuuta. Kun he laiminlyövät tämän rationaalisemman puolen, stressitilanteissa voivat odottamatta räjähtää voimakkaan kriitisuuteen, usein epäloogiseen, ristiriitaiseen, irationaaliseen ja monta kertaa epäoikeudenmukaiseenkin. Hidastettu ja sivistymätön ajattelutapa voi johtaa epäkriitiseen ideologian tai ideologiojen systeemin hyväksymiseen ilman siitä, että sen ideoja parempi ymmärettään.

Mikä työ sopii sinulle parhaiten?

TARKKA KYSELY 60 kysymystä NOPEA KYSELY 20 kysymystä

Emiero kyselyn täyttämällä saat selväksi, minkälaisia ammatteja sopivat sinulle parhaiten ja mitkä tulee sinun päinvastoin vältellä.